Gå til indhold

Populære unisex-navne

Her finder du de mest populære og mest trendy kønsneutrale navne, også kaldet unisex navne. Bland de mest populære unisex-navnene fra 2022 finner vi Luca, Charlie, Jamie, Lucca och Elia. Det mest populære navn var Luca som blev givet til 191 nyfødte i 2022.

Mange navne er traditionelt sorteret som enten drenge- eller pigenavne, selvom der i dag ikke er lovmæssige begrænsninger for, hvad man kan kaldes. I denne liste har vi medtaget de navne, der bæres af alle køn, såkaldte kønsneutrale eller unisex-navne.

Vi har i Navneguiden defineret et navn som kønsneutralt, hvis det bæres af begge køn, og mindst syv procent af brugerne tilhører det "andet" køn, det mindst almindelige.

Navnene er sorteret efter, hvor mange nyfødte børn i Danmark, der fik navnet som fornavn i 2022. Klik på et navn for at se, hvad navnet betyder, hvor mange der hedder, hvor populært det er at give til nyfødte osv.

Navne der starter med:
Køn:
AllePigerDrengeUnisex
Antal bogstaver i navnet:
Alle234567+

Hvad er et kønsneutralt navn?

Mange navne er sorteret efter tradition som enten drenge- eller pigenavne, selvom der i dag ikke er nogen lovmæssige begrænsninger for, hvad man kan kaldes. Vi i Alt om Danske Navne har defineret et navn som kønsneutralt, hvis det bæres af begge køn, og mindst syv procent af bærerne tilhører det "andet" køn, det mindst almindelige., det minst vanlige.

Unisex navne er blevet mere og mere populære i de senere år, og der er både fordele og ulemper ved at give dit barn sådan et navn. At en person ikke kan bestemme sit køn og dermed har forudfattede meninger om én, kan være gavnligt, da man får større mulighed for at skabe sin egen identitet. I en jobansøgning kan det være svært for den, der læser, at afgøre, om det er en mand eller en kvinde, der har søgt jobbet. Om det er en fordel eller ulempe afhænger nok af.

Hvordan kan du vælge blandt alle de smukke kønsneutralt navnene?

Der er meget at tænke over, når du vælger en kønsneutralt navn til dit barn. Vil du have det til at være et almindeligt eller usædvanligt navn? Er det vigtigt, at navnet er let at stave og udtale? Vil du have navnet til at betyde noget særligt? Skal barnet være opkaldt efter en slægtning? Fungerer navnet på engelsk eller et andet sprog, barnet vil tale? Hvordan matcher barnets navn dets søskendes? Alle disse spørgsmål kan være værd at overveje, da barnet sandsynligvis vil bære hans navn gennem hele hans liv. Læs mere om at vælge et godt navn på siden Børnenavne.

Du kan gemme de kønsneutralt navnene, du kan lide, på din Yndlingsnavne-liste ved at klikke på hjertet ved siden af ​​navnene. På denne måde kan du samle alle dine bedste babynavne ét sted!

Hvad betyder "klokken" ved siden af ​​navnene?

Ved siden af ​​hvert navn er der et "ur", der viser, hvor stor en procentdel af de personer, der bærer navnet, er henholdsvis kvinder og mænd.

For eksempel betyder
at 50% er kvinder og 50% er mænd.
mens
betyder, at 75 % er kvinder og 25 % er mænd.

Hvor kommer listen over kønsneutralt navnene fra?

Kønsneutralt navnene og oplysningerne om, hvor mange personer, der bærer hvert navn, kommer fra Danmarks Statistik (DST).